Uitleg 1
Lambriseringen, paneeldeuren en sierlijsten voor historische woning in het hart van Den Haag
Uitleg 2
Lambriseringen, paneeldeuren en sierlijsten voor historische woning in het hart van Den Haag
  >   Projecten   >   Lambriseringen, paneeldeuren en sierlijsten voor historische woning in het hart van Den Haag

Lambriseringen, paneeldeuren en sierlijsten voor historische woning in het hart van Den Haag

Gelegen aan het Smidswater in Den Haag is een schitterende, karakteristieke woning gerealiseerd. Wat begon als een pand bestaande uit een voorhuis en twee achterhuizen moest zo veel mogelijk naar de oorspronkelijke staat terug worden gebracht. Dit alles naar het ontwerp van Caroline Lanser van Cranius Creative Concepts en Braaksma & Roos Architectenbureau.
Het voorhuis, het oudste gedeelte van het pand, is ooit een statige woning geweest. Terwijl het achterste deel later werd toegevoegd en heeft gefungeerd als glaswerkplaats. In het ontwerp van het interieur kwam deze uitstraling weer terug. Het voorste deel is klassieker uitgevoerd dan in het oorspronkelijk achterhuis. Dit heeft Caroline Lanser prachtige weten te verenigen door de kleur- en materiaalkeuzes die gemaakt zijn. 

De drie aan elkaar gekoppelde delen zijn volledig gestript en van binnen helemaal leeggehaald. Zo is er één grote woning gecreëerd van in totaal +/- 600 m2 in oppervlak. Binnen dit prachtige project mochten wij de op maat gemaakte lambrisering, paneeldeuren en sierlijsten verzorgen. In het bijzonder willen we de lambrisering uitlichten. Deze zijn geplaatst in de zitkamer die qua interieur inspiratie ontleent aan de bijzondere antieke behangpanelen, uitgevoerd in een schitterende blauwe kleur.

Tijdens deze verbouwing werken we ook samen met ons zusterbedrijf Bouw- en Aannemingsbedrijf Kneppers. Zij hebben zich ontfermd over het koppelen van de drie panden, de herindeling en verdere restauratie plaats. 

Scroll verder voor de schitterende foto’s van dit werk gemaakt door Peter Baas in opdracht van Caroline Lanser van Cranius Creative Concepts.  

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen uw pand? Neem dan hier contact met ons op en we plannen vrijblijvend iets met elkaar in.

Alle projecten
Contact
Toplocatie
Contactformulier

Kom in contact met .

Wilt u in contact met ons komen omtrent dit project of heeft u andere vragen? Vul dan onderstaand formulier in.
U kunt ook direct mailen naar info@enderberg.nl. Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar via 020 - 632 91 51 

 

 

Vakspecialist gebied van handgemaakt meubilair