>   Nieuws   >   Creatie Technasiumwerkplaats College Zaandam

Creatie Technasiumwerkplaats College Zaandam

Op het Sint Michaels College in Zaandam hebben wij een bijzonder project mogen verwezenlijken. Als onderdeel van het curriculum heeft deze school het Technasium. Dit is een cluster binnen een school voor voortgezet onderwijs, waar de leerlingen kunnen werken aan technische opdrachten uit de praktijk. 

Voor deze leerlingen hebben wij een hele aula mogen ombouwen tot een prachtige werkplaats. Het ontwerp van deze ruimte is een samenwerking geweest tussen architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra en de leraren en leerlingen zelf! 

Een Technasiumwerkplaats moet aan allerlei eisen voldoen, zodat de creativiteit en nieuwsgierigheid geprikkeld worden. Dit moet niet alleen op, of juist niet, ‘geprogrammeerde’ moment, maar altijd wanneer de leerling daar behoefte aan heeft. Dit kan ook buiten de lessen om. In de ruimte is een grote variatie in plekken aanwezig zodat er veel keuzevrijheid voor de leerlingen bestaat en bovendien de interesses van leerlingen op diverse gebieden geprikkeld worden. Het is een flexibele ruimte met veel mogelijkheden.


Tribune
Bij binnenkomst van het Technasium is de Tribune het eerste wat je opvalt. Deze grote rots, geïnspireerd door het populaire spelletje Minecraft, bestaat uit vele 45x45 cm oranje kubussen waar de leerlingen op kunnen zitten. De stellage is ongeveer 10x10 meter groot en komt wel zo’n 2,5 meter hoog. Aan de achterkant is het mogelijk om spullen op te bergen in de kubussen, aangezien we hier lockers van hebben gemaakt. 

De machinekamer
De machinekamer is er om leerlingen lekker hun gang te laten gaan. Deze machinekamer heeft de contouren van een oude fabriekshal. Met een driepunts dak en een schoorsteen. De leerlingen kunnen er veilig werken en zonder overlast te veroorzaken geluid maken. Aan de achterkant van de machinekamer is er ook een mogelijkheid om te zitten en te werken. Aan de zijkant bestaat de gehele muur uit planken, waar schoolprojecten kunnen worden opgeslagen. 

De denktank
Elk project gaat van start in de denktank. Voor deze denktank hebben wij meerdere treincoupés aan de muur gemaakt waarin de leerlingen kunnen brainstormen. Achter deze treincoupés hebben we grote fotoprints op de muur geplaatst. 

De studio
We hebben ook een volledig professioneel ingerichte geluidsstudio verwezenlijkt. Hierin kunnen de leerlingen zich focussen op verschillende audiovisuele technieken. Losse en laptops en vaste computers vullen de studio, eveneens als de eyecatcher van de ruimte, namelijk het green screen!

Bekijk hieronder de foto's van de Technasiumwerkplaats gemaakt door Isabel Nabuurs.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw pand? Neem dan hier contact met ons op en we plannen vrijblijvend iets met elkaar in.

 

 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2021-07-06
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
Enderberg
News

Vakspecialist gebied van handgemaakt meubilair